Mam zamiar wmontować w przednie zagłówki monitorki LCD, żebym nie musiał za każdym razem jak wiozę dzieci zakładać ich na uchwytach. I tu pytanie, czy ktoś takie coś montował. Czy mam na coś zwrócic uwagę przy montażu, ewentualnie ktoś ma dokumentację foto z takiej operacji?
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Odgrzeje trochę temat. Czy ktoś może podzielić się doświadczeniem w montażu zagłówka LCD w przednich fotelach. Czy da się poprowadzić kabelki w środku siedzenia - czy potrzeba jest zdejmowania tapicerki (może ktoś ma jakieś fotki jak to robił) ?
Ja mam LCD takie, że pasek z mocowaniem jest zamocowany na stałe, a LCD nakładam jak potrzeba. Jakoś obawiałbym się mieć na stałe zamocowane LCD w tym kraju
Mój kolega ma w mondziaku zamontowane w zagłówkach, tapicerka skórzana, ma dodatkowo na zagłówki nakładany pokrowiec w kształcie zagłówka. jak czapka nakładany
Jak chcecie to mogę fotki pstryknąć, z tymże On już kupił z tymi monitorkami.
Rebel Electro to miejsce, gdzie kupisz wszystko, co jest potrzebne w Twoim domu - od baterii, żarówek, słuchawek, telewizorów i innych produktów RTV oraz AGD, po urządzenia mobilne, jak smartfony i tablety czy elektronarzędzia. Zapraszamy do ponad 70 sklepów Rebel Electro w całej Polsce
i muszę powiedzieć że spisuje się rewelacyjnie. Bajki czy filmy mam zapisane w telefonach (n95 8gb i samsung omnia II) i poprzez kabel tv out dedykowany dla nokii (działa też z omnią) podłączam telefon do tego właśnie tv. Jakość dźwięku może nie poraża, jednak nawet przy prędkościach rzędu 140-150 km/h nie ma problemu z tym aby córka siedząca na tylnej kanapie mogła spokojnie oglądać. A co do montażu, to poprzez otwory w ramce montażowej przepuściłem dwie taśmy materiałowe i doszyłem klamry takie jak w dziecięcych plecakach. Klamry maja z jednej strony regulacje długości taśmy, co daje możliwość stabilnego montażu na zagłówku. Problemem mogą być tylko kable. Co prawda z monitora wychodzi tylko dwa, ale jeśli dodamy do tego zasilanie pod gniazdo zapalniczki , oraz kabel tv out telefonu,to robi się niezły bałaganik. Planuje wszystkie przewody wcisnąć w termokurczkę, a do boku oparcia przyszyć małe kawałki rzepa, aby na czas podróży zapanować jakoś nad tą plątaniną kabli. A docelowo planuje dokupić jeszcze to:
Rebel Electro to miejsce, gdzie kupisz wszystko, co jest potrzebne w Twoim domu - od baterii, żarówek, słuchawek, telewizorów i innych produktów RTV oraz AGD, po urządzenia mobilne, jak smartfony i tablety czy elektronarzędzia. Zapraszamy do ponad 70 sklepów Rebel Electro w całej Polsce
i kable sygnałowe puścić pod środkowym tunelem. A co do tego peiyinga py 9001, to może ktoś z was miał do czynienia z radioodtwarzaczami tej marki??? Wiem że to chińszczyzna ale może jakoś to zagra???
W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
Babka utonęła do góry kudłatką.
Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!
alfee gotowe zagłówki z monitorami bym sobie odpuścił.
Oglądałem kiedyś takie zagłówki w MediaMarkt i o ile wykonanie nie było złe to grubość tych rurek była tragicznie mała.
Po założeniu takich zagłówków przy ewentualnym uderzeniu rurki na 100% się gną, więc nie jest to zbyt bezpieczne.
Jeśli już chcesz zamontować monitory w zagłówkach to wykorzystaj swoje oryginalne.
Czy ktoś przeciągał kabelki w przednim siedzeniu (kierowcy), które schodzą rurką z zagłówka z zamontowanym LCD ?
Na pewnej wysokości w siedzeniu coś blokuje, czy ktoś może podpowie jak to ominąć ?
Komentarz